Aquí tienes todas las publicaciones editadas por Entrepueblos/Entrepobles/Entrepobos/Herriarte, que están disponibles. Como verás, las puedes buscar por temáticas y por tipo de soporte (libros, exposiciones, documentales, etc.). Algunas de estas publicaciones las podrás descargar directamente, para el resto, tienes un pequeño formulario para solicitarlas.

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksPin It

L'informe "Ja volem el pa sencer. Respostes a la pobresa alimentària en clau de Sobirania Alimentària" analitza què aporten en l'actual context d'emergència social les iniciatives que tracten de donar resposta a la pobresa alimentària promovent l'apoderament de les persones en situació de vulnerabilitat social i incorporant elements del paradigma de la Sobirania Alimentària.

En l'estudi es distingeixen tres tipus d'iniciatives de resposta a la pobresa alimentària en clau de Sobirania Alimentària, s'analitzen les estratègies de promoció de l'apoderament i de lluita contra l'exclusió social que desenvolupen cadascuna d'elles, i es discuteix quines són les seves principals fortaleses, debilitats, amenaces i oportunitats.
 
Aquest estudi és el principal resultat d'una recerca que ha realitzat l'Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya durant l'últim any, en el marc de la qual s'han analitzat vint-i-dues experiències d'Abastiment Alimentari, Agricultura Social i Dinamització Local Agroecològica les quals, en la seva major part, es desenvolupen a la Regió Metropolitana de Barcelona. Aquestes iniciatives estan sent impulsades per col·lectius de base dels moviments associatiu i per la Sobirania Alimentària, entitats del Tercer Sector Social, experiències de producció agroecològica, empreses cooperatives de l'economia solidària i administracions públiques locals. En relació a les conclusions de la recerca, destaca que les iniciatives que donen resposta a la pobresa alimentària en clau de Sobirania Alimentària estan contribuint de manera significativa, per una banda, a millorar la dieta i el grau d'apoderament de les persones en situació de vulnerabilitat social que participen en elles; i, per altra banda, a fomentar la transformació dels sistemes alimentaris locals en base als principis de sostenibilitat, radicalitat democràtica i justícia ecosocial.

Un dels resultats de la recerca ha estat la creació d'un mapa interactiu amb la localització de les vint-i-dues experiències que s'han estudiat i els enllaços a les fitxes de caracterització de cadascuna de les iniciatives: http://bit.ly/1zUVQt1

Descargar Informe

Categoría
  • Soberania alimentaria
Trabajo en red
        Coop57 Revista Ecologia Política  Campaña NO al TTIP (Tratado de comercio e inversiones UE - EEUU)
 

ENTREPUEBLOS/ENTREPOBLES/HERRIARTE/ENTREPOBOS Av. Meridiana 30-32, entl. 2º B - BARCELONA - 08018 - TELÉFONO: (34) 93 268 33 66 - FAX: (34) 93 268 49 13 info@entrepueblos.org

Sitio implementado por Namastech S.L.

X

entrepueblos.org utiliza cookies para mejorar tu experiencia de navegación. Puedes obtener más información o cambiar tu configuración. Al continuar, aceptas nuestras cookies.